The Firebirds (DK)

Időpont:

2017. április 25.

Helyszín:

Opus Jazz Club

Előadóhely:

Budapest Music Center

Jegyárak:

1.300 Ft

Jegyvásárlás

Eseményleírás

A három rendkívüli zenész alkotta trió neve Igor Sztravinszkij Tűzmadár szvitjére utal, nem véletlenül. A csapat olyan zeneszerzők műveit interpretálja a maga egyedi módján, mint Sztravinszkij, Carl Nielsen, Csajkovszkij, vagy Rimszkij-Korszakov. Előadásukban ezek a művek egészen más műfajokkal és stílusokkal (jazz, surf, szabad improvizációs zene, blues és még sok minden más) összekapcsolódva nyernek új értelmezést.

A dobos, zeneszerző és zenekarvezető Stefan Pasborg 2011-ben hozta létre a triót annak kapcsán, hogy a koppenhágai Jazzhouse rezidens művésze volt abban az évben. Stefan egész életében igen szoros kapcsolatban állt többek között Sztravinszkij zenéjével is, révén hogy édesanyja a koppenhágai Dán Királyi Balett balett-táncosa volt, s így legkorábbi zenei benyomásainak jó részét a „klasszikus” világból nyerte. A Firebirds formációval a jazzhez köthető improvizatív zene és a teljes mértékben lejegyzett zeneművek találkozását kívánja megvalósítani, abszolút egyedi hangzást teremtve.

Közreműködik:

Anders Banke - szaxofon
Anders Filipsen - billentyűs hangszerek
Stefan Pasborg - dob

Esemény dátum(ok):

április 25 - 21:00

Jegyárak:

Jegyvásárlás
 

 

További hírek

ÜNNEPI NYITVA TARTÁS

Kedves Vásárlók!

Irodáink , május 1-én hétfőn ZÁRVA tartanak!

 

Tovább

Queen + Adam Lambert koncert Budapesten!

A Broadway Event és a Multimedia Organisation rendezésében a legendás Queen zenekar rajongóinak nagy örömére Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában lép fel november 4-én.

Tovább

VeszprémFest

A VeszprémFest 2017. júliusában 14. alkalommal várja vendégeit Veszprémbe. Idén Tom Jones, Richard Bona és Heather Small is fellép a rendezvényen.

Tovább

Jegyirodák

1136 Budapest, Hollán Ernő utca 10.

1026 Budapest, Gábor Áron utca 74-78.

1075 Budapest, Károly krt. 21.

Eseménykereső

Naptárkereső

HírlevélSZÉP kártyaTovábbi információk

Partnereink