Broadway logó
swing a la django budapest zsido kulturalis fesztival dohany zsinagoga 2024 09 15 broadway jegyiroda

10 éves a Swing à la Django

2024. szeptember 15. 20:00

Dohány utcai zsinagóga

1074

Budapest

Dohány u. 2.

A Swing à la Django két aranylemezzel büszkélkedő formáció, amely idén ünnepli megalakulásának tizedik évfordulóját, és e jubileumi alkalomból a zenekar különleges koncertet ad a Zsidó Kulturális Fesztivál zárásaként. Az együttes speciális stílust teremtett azzal, hogy zenéjükben harmóniára talál a popzene, a magyar népzene, a francia manouche swing és az argentin bossa nova, e stílusok ötvözetének eredménye az általuk Hungarian Django Swingnek nevezett egyedi hangzás. Ehhez párosul a tagok klasszikus zene iránti szenvedélye, nem csoda, hogy a klasszikus remekművek átdolgozásából született crossover stílus villámgyorsan a közönség kedvence lett.
 
A Swing à la Django telt házakat tölt meg a Bach to the Future vagy a Vivaldi 4 Évszak című műsorával. Ez utóbbi a zsinagógában is felcsendül, emellett elhangzanak az elmúlt 10 év legnépszerűbb slágerei olyan ismert és kedvelt sztárok előadásában, mint Bangó Margit, Takács Nikolas, Szőke Nikoletta, Kozma Orsi, Herrer Sára, Balla Eszter, Koszorús Krisztina „Koszika” és Szabó Kimmel Tamás.
 
Az elmúlt 10 év sok sikert hozott a zenekarnak: slágereik meghódították a nagyobb rádiók lejátszási listáit és a zenei megosztókon milliós nézettséget értek el; olyan kiváló előadókkal koncerteztek, mint Stochelo Rosenberg, Bangó Margit, Roby Lakatos, Viktor Solomon; Magyarország legnagyobb színpadain és fesztiváljain léphettek fel a hazai zenei élet legismertebb sztárjaival. Az együttes Bangó Margit hivatalos zenekara lett, akivel 2021-ben az Arénában adtak nagyszabású koncertet. Olyan kiváló szimfonikus zenekarokkal koncerteztek, mint a Budafoki Dohnányi Zenekar, a Hageni Szimfonikus Zenekar, a debreceni Kodály Filharmónia vagy a Székelyföldi Filharmónia. Neves külföldi színpadokon is megfordultak, így a bécsi Musikvereinben vagy a londoni Sohoban. Ünnepeljük meg együtt a zenekarral az elmúlt tíz évüket!
 
A zenekar tagjai: Dani János – gitár, hegedű, zeneszerző; Dani Norbert – gitár; Gallyas Lakatos Róbert – zongora, szintetizátor; Seres Vilmos – klarinét, tárogató, Weisz Nándor – dobok, ütőhangszerek; Lombos Pál – nagybőgő, cselló, zenekarvezető. Állandó vendégművész: Baranyi Zoltán – hegedű.
 
* Az időpont változtatás jogát fenntartjuk!

 

további időpontok

17

fesztbaum pestipolgar zsidokulturalisfesztival budapest 2024 09 08 broadway jegyiroda

Hegedűs Gyula utcai zsinagóga

2024. szeptember 08.

vasárnap, 19:00
deslaszlo zsido kulturalis fesztival dohany zsinagoga budapest 2024 09 08 broadway jegyiroda

2024. szeptember 08.

vasárnap, 20:00

ajánlott programok

10 éves a Swing à la Django